El periodista gadità Pepe Monforte, creador del concurs Croquémon Go per triar la millor croqueta en bars i restaurants de la província de Cadis, ja proposa una nova caça: "cal buscar més Gambachus i menys Pikachus".

Aclaparat i sorprès per l'èxit i repercussió de la seva iniciativa, Monforte ha explicat en declaracions a Efe que l'origen de la seva reeixida idea, que parodia la febre pel joc de Pokémon GO, va néixer en un bar, "com no podia ser d'una altra manera".

El germen del seu concurs va néixer al restaurant El Duque de Medina Sidonia (Cadis) quan el cambrer els va servir, a ell i a uns companys seus d'Onda Luz Televisión, una tapa de croquetes, i això va derivar en la broma, que es va fer realitat, de gestar un joc que convidés a caçar aquest menjar gastronòmic per establiments hostalers de la província.

La difusió en mitjans de comunicació de tot Espanya del seu concurs, posat en marxa a la seva revista d'Internet www.cosasdecome.com, ha disparat les visites al seu web i l'enviament massiu de fotos de croquetes.

"N'hi ha una que simula la imatge de la Patrulla Àguila amb croquetes, tenim selfis, receptes innovadores com una d'arròs negre amb chocos, o una de xocolata", enumera entusiasmat.

Reconeix que va una mica desbordat per l'atenció als mitjans, la recepció d'imatges per participar en el concurs i la preparació de noves iniciatives que aprofitin l'impacte de la creació. "Volem publicar les fotos del concurs, volem fer un recorregut per les millors croquetes de Cadis i difondre les millors receptes", explica el periodista.

"Això, en el fons, és una reivindicació de l'excel·lència de la cuina gaditana i de la qualitat dels seus bars i restaurants", afegeix, mentre explica que alguns hostalers ja l'han trucat per agrair-li la seva iniciativa perquè han vist incrementar la venda de tapes de croquetes.

"Animem a buscar més Gambachus i menys Pikachus", sosté entre rialles per explicar els fets derivats del seu concurs, per rastrejar també els millors ensopegades de marisc amagades entre les beixamels gaditanes. El concurs es manté actiu, segons les seves bases publicades al web www.cosasdecome.com, fins al 12 d'agost, ja que fins aquest dia tots els clients de bars i restaurants de Cadis que consumeixin croquetes poden enviar les seves fotos amb les imatges més bones i més divertides.