Els Moixiganguers d'Igualada tenien ganes de descarregar a la ciutat el tres i el quatre de vuit i la torre de vuit amb folre, i aquest diumenge ho van aconseguir amb molt bones maneres a la XXII Diada de la Colla. És la tercera tripleta de vuit dels Moixiganguers; la primera va arribar al concurs de castells de Tarragona l'any 2014, i la segona, a la mateixa trobada del 2016. Aquest diumenge, després de descarregar el tres de vuit, els castellers de la colla igualadina van esclatar d'eufòria; també va ser el primer cop que van descarregar el tres de vuit a la ciutat.

L'actuació va començar molt bé per als igualadins, amb una solvent torre de vuit amb folre. El segon objectiu del dia era el quatre, que si bé va remenar en algun moment, els Moixiganguers la van poder descarregar sense problemes. Però, malgrat aquest bon inici, el gran repte del dia era el tres de vuit, que van descarregar amb comoditat. Dos pilars de cinc i dos de quatre els van permetre acomiadar-se d'una plaça, la Pius XII, molt entregada amb l'actuació dels igualadins.

El repte dels Castellers de Berga

Els berguedans van descarregar el tercer dos de set en primera ronda a Súria. De fet, el dos de set és el millor castell que fins al moment han descarregat. Anteriorment, el van fer a Guardiola de Berguedà, Berga i Súria, tot i que ja l'havien carregat a Sant Quintí de Mediona i Bagà.

En segona ronda van desmuntar el quatre de set i, seguidament, van descarregar el desè cinc de set d'aquesta temporada. Per finalitzar, el tres de set amb agulla i un pilar de cinc van posar el punt final a l'última actuació de la temporada.

De fet, els berguedans ja tenen posada la vista en la temporada que ve, amb el repte de descarregar un castell de vuit pisos que, enguany, ja han tingut l'ocasió de carregar.