Ni a Instagram, ni a Facebook, ni a Twitter. En cap de les xarxes socials es pot trobar Miguel Bosé, el cantant, de 64 anys, que en els últims temps s’hi havia mostrat molt actiu amb els seus missatges contra les mascaretes, la vacuna del coronavirus i contra Bill Gates en persona.

No queda clar si és el cantant el que ha decidit tancar els seus perfils o si han sigut les plataformes les que l’han bloquejat, però des d’aquest diumenge els seus perfils públics ja no són actius. A Facebook, de fet, apareix un avís que el seu perfil «no està disponible», una cosa que «en general, passa quan el propietari només ha compartit el contingut amb un grup reduït de persones, ha canviat qui pot veure’l o aquest s’ha eliminat».

La setmana passada tant Facebook com Instagram van alertar d’«informació falsa» en un dels seus vídeos sobre mascaretes, segons «verificadors de dades independents». Hi defensava que la població sana no hauria de portar-la i explicava que malgrat que recolza els antimascaretes, ell de vegades l'utilitza quan entra a llocs en els quals «la gent es pot molestar», però que està eximit d’utilitzar-la per la seva asma.

En altres vídeos, Bosé va carregar contra les vacunes i va donar suport a la manifestació antimascaretes que es va celebrar fa dues setmanes a Madrid i a la qual van anar més de 2.000 persones, una manifestació a la qual, per cert, ell no va assistir. En un dels seus últims vídeos, Bosé matisava les seves paraules reconeixent que «el bitxo ha matat molta gent i ha sigut devastador».

En aquest mateix vídeo explicava, amb la veu afònica, que havia «sigut dolent» i per això Twitter l’havia castigat una setmana. Nombrosos col·legues seus cantants s’han mostrat molt crítics amb l’actitud del cantant, que ha passat gran part de l’estiu a la seva casa de Somosaguas (Madrid).