Jota Mayúscula, productor, DJ i figura clau del rap i la cultura hip-hop a Espanya, ha mort en la nit del dijous al divendres. La defunció ha estat confirmat vía Twitter per Ràdio 3, l'emissora d'RTVE, on l'artista conduïa des de 1998 'El Rimadero', el programa de referència sobre l'actualitat del rap en espanyol.

Jesús Bibang González va ser un dels pioners del rap en espanyol formant a principis dels noranta al costat de Supernafamacho, El Meswy, Kamikaze, Mr. Rang, Paco King i Frank-T el grup El Club de los Poetas Violentos (CPV) que l'any 1994 van publicar 'Madrid, zona bruta', àlbum de referència en els inicis del hip-hop a Espanya i que va donar nom a la discogràfica amb la qual va publicar els seus següents treballs.

En 1997 CPV llancen el seu segon LP, 'La saga continúa 24/7' i en 1998 el seu tercer àlbum, 'Grandes planes'. Després de la separació del grup, i convertit ja en el productor i DJ de referència el rap a Espanya, van arribar els quatre discos en solitari de Jota Mayúscula: 'Hombre negro soltero busca' (2000), 'Una vida xtra' (2004), 'Camaleón' (2006) i 'Sonido campeón - Más Graves' (2008), en els quals van col·laborar grans figures de l'escena espanyola com Kase.0, Mala Rodríguez, El Langui, Mucho Muchacho, Morodo, Elphomega i, com no, els seus excompanys de CPV.

Catorze anys després de la publicació del seu últim disc d'estudi, Jota MaYúscula i la resta del Club de los Poetas Violentos van tornar al maig de 2012 amb 'Siempre', el seu últim àlbum publicat per Boa Music.