Veure una dona amb pocs cabells, lamentablement, per a molts és sinònim d’una greu malaltia com pot ser el càncer. Tot i que sempre solen ser ells els que llueixen l’alopècia de forma natural, les dones solen optar per perruques per intentar resoldre aquest problema. Ara bé, no totes oculten la pèrdua de cabells i algunes opten per parlar-ne amb naturalitat per explicar quina és la seva experiència amb ella i ajudar en certa manera totes aquelles que volen abandonar els seus complexos. Aquest és el cas de Jada-Pinkett Smith, dona de Will Smith, que ha revelat que pateix un trastorn autoimmune d’alopècia, que ataca els fol·licles pilosos i provoca la pèrdua dels cabells, provocant com a resultat la calvície. 

Ha estat precisament una broma del presentador de la gala dels Oscars, Chris Rock, sobre l’alopècia de Jada-Pinkett Smith, a qui ha comparat amb la tinent O’Neil, el moment més tens de la gala. L’intèrpret, que minuts després acabaria guanyant l’Oscar a millor actor per ‘El método Williams’, ha pujat a l’escenari i ha clavat un cop de punya al presentador. Tot semblava una broma, però Smith ha tornat al seu seient i ha increpat Chris Rock’: «Treu el nom de la meva dona de la teva **** boca», li ha recriminat.

Per parlar d’aquest trastorn, l’actriu de 50 anys ha optat per explicar-ho a través d’Instagram, on ha compartit un vídeo pels seus seguidors (que són gairebé 11 milions) per intentar posar fi a l'estigma.

«Ara, en aquest punt, només puc riure», diu la presentadora de 'Red Table Talk', mentre passa el dit per una zona en què amb prou feines li creixen cabells i que té l’aspecte d’una cicatriu, d’un color més clar. «Tots saben que he estat lluitant contra l’alopècia i, de sobte, un dia, mireu aquesta línia d’aquí», ha assenyalat. En aquest programa, que condueix junt amb la seva mare i la seva filla Willow, Jada Smith a vegades es mostra amb mocador, tot i que en altres ocasions no porta res que li tapi el cap.