Una casa eficient redueix la demanda energètica i les emissions de CO2, i prioritza les fonts d'energies renovables per aconseguir el confort interior. Aquest és el valor afegit de Santa & Cecília, una empresa constructora de Cardona que ofereix altres solucions i serveis: cuines, parquets, finestres, aïllaments, pèrgoles, estructures i interiorisme.

Edificar una casa eficient

- Entramat lleuger. S'utilitza la fusta com a estructura principal, per proporcionar gran aïllament i facilitar el revestiment.

- Panell contralaminat. Capes de fusta encolades entre si formant grans plaques de fusta massissa.

- Aïllament. L'envoltant tèrmic de l'habitatge es recobreix amb material aïllant ecològic.

- Renovació de l'aire. Ambient interior net els 365 dies sense perdre energia. Els habitatges eficients aconsegueixen estalvis del 90% en consum energètic.

- Aerotèrmia. Permet obtenir l'energia de l'aire per satisfer la demanda de la calefacció, refrigeració i aigua calenta.

- Acabats de façana. Compleix les més altes expectatives de qualitat, ecoeficiència i sostenibilitat.

- Tancaments. Són una part fonamental de la casa eficient, amb finestres i portes dissenyades per aconseguir el màxim confort i durabilitat.

Entrevista Xavier Rodríguez / Arquitecte tècnic-director Santa & Cecília

«Construïm cases eficients»

-Què és Santa & Cecília?

Som una empresa constructora jove de Cardona, tenim una ascendència clara del món de la fusta i l'ebenisteria, treballem al mil·límetre buscant una alta qualitat a la construcció.

-Santa & Cecília es dedica a la construcció i rehabilitació d'habitatges amb un sistema de cases eficients.

Quin és el seu plantejament?

-A Santa & Cecília treballem cada projecte d’obra nova o rehabilitació des dels principis de l'arquitectura passiva i l’ecologia de l'hàbitat, buscant l'eficiència, el confort i la salut. Construïm cases eficients.

-Parla d'eficiència energètica, com ho traslladen al projecte i a la construcció?

Santa & Cecília la formem un equip multidisciplinari, integrem el càlcul i optimització energètics pensant en el procés constructiu i sota el principis de l’arquitectura passiva, treballant sota l'estàndard Passivhaus.

-Què és l'estàndard Passivhaus?

És un estàndard per a la construcció d’alta eficiència energètica que té un objectiu principal de limitació de la demanda energètica, tenint en compte les condicions de confort que tots volem a casa nostra. El que volem és que les cases gairebé no consumeixin energia, i sobretot que el confort en aquest habitatge sigui màxim i que tingui una alta qualitat de l'aire.

-Com afronta Santa & Cecília les exigències normatives?

En aquest apartat no esperem una exigència estatal o autonòmica, ens fixem en les directrius europees com la 31/2010 i la seva modificació amb la 844/2018, que fixen els objectius a mitjà termini del camí a seguir per aconseguir un edifici eficient. Per això treballem sota els criteris de l’estàndard Passivhaus. Estàndard pioner en la definició -fa gairebé 30 anys- del que és un edifici de consum gairebé nul i que ja estableix els mecanismes per cobrir l’energia que necessita l’edifici amb fonts renovables, fet que permet aconseguir l'edifici de balanç net.