Els grups d'oposició CiU i PP presentaran al ple de l'Ajuntament de Manresa, que se celebrarà dilluns, mocions per reduir la pressió impositiva sobre els ciutadans.

El grup de CiU instarà que el govern de l'Estat no faci efectiu l'augment de l'IVA anunciat, perquè perjudicaria greument famílies, empreses i institucions locals. CiU recorda que el fet que l'Ajuntament sigui considerat com un consumidor final dóna com a resultat que no es pugui deduir l'IVA dels serveis, productes i obres que la corporació local contracta. A més, considera que aquest augment de l'IVA comportarà un increment de la despesa corrent dels ajuntaments i una major dificultat per realitzar inversions. Finalment, CiU recorda que el fet que les administracions locals no estiguin subjectes al pagament de l'IVA és una reivindicació històrica del municipalisme català. Convergència considera que la decisió del govern de l'Estat perjudicarà no només les famílies i les empreses, sinó també les administracions locals. Creu que una decisió d'aquest tipus provocarà, de ben segur, una disminució del consum que pot agreujar la molt delicada situació de l'economia en general. Per part del PP, la proposta és que l'Ajuntament de Manresa subvencioni, a fons perdut, l'impost de béns i immobles (IBI) corresponent a l'any 2010 a aquelles famílies que tinguin tots els seus membres en edat laboral a l'atur.

En la moció es fa constar que molts d'aquests ciutadans en atur són de llarga durada i no tenen cap subsidi ni ingrés econòmic, la qual cosa dificulta extraordinàriament que puguin fer front al pagament de l'IBI.