Un ascensor ha complicat l'adquisició dels dos locals on s'ha de traslladar el Centre de Desenvolupament Infantil i Atenció Precoç del Bages (CDIAP). Cristina Rubio, gerent del Consell Comarcal del Bages, ens que n'ha de fer la compra, ha explicat que estan pendents que quatre dels propietaris de l'edifici acceptin el tracte de convertir el muntacàrregues que ara utilitzen per a la seva activitat en un ascensor. De moment, el pagarien ells i, quan el Consell Comarcal hagi comprat els locals, hi aportaria la seva part. Malgrat aquest retard, Rubio confia que les noves dependències s'hauran acabat abans d'acabar l'any, que és quan s'havia dit l'última vegada.

La futura seu del CDIAP és situada a l'entresòl del carrer de Fonollar, 10, 12, 14, i suposarà un guany molt important de metres quadrats, a banda de poder tenir tots els serveis concentrats en un sol lloc, mentre que ara els té repartits. Una subvenció de la Generalitat d'1.621.512 euros, que el Consell Comarcal va rebre l'octubre passat, suposava poder tirar endavant la compra d'aquests locals, però ha quedat encallada pel tema de l'ascensor. Mentrestant, comenta Rubio, "la documentació per fer la compra està preparada a notaria" i ja hi ha fets el projecte per a l'obra civil i per a l'activitat, que caldrà presentar a l'Ajuntament de Manresa per rebre el permís corresponent.

La gerent del Consell Comarcal del Bages es mostra confiada que "en breu, [els veïns] prendran l'acord i podrem fer la compra", de manera que "en un mes puguem posar l'obra a licitació" i que s'hagi acabat el 30 de novembre, un mes abans del que se'ls havia dit d'entrada. Quant a aquest avançament, creu que, possiblement, s'ha fet "per prudència" ja que, quan s'acabi l'obra, "el departament d'Acció Social ha de beneir-la" i es vol tenir prou temps per fer aquest tràmit. Rubio fa notar que les empreses que licitin per l'obra hauran de tenir en compte aquest requisit del termini sí o sí.

Amb relació al tema de l'ascensor, explica que "en aquests moments, com a Consell, hem mantingut diverses reunions amb els propietaris del carrer de Fonollar perquè volem fer la compra, però condicionada que hi hagi acord amb la comunitat per fer l'ascensor", ja que, recorda Rubio, és un element comunitari que s'ha de pagar entre tots els propietaris que ara utilitzen el muntacàrregues -previst per a mercaderies i no per a persones-, que són quatre. Serà quan es reuneixi la junta general ordinària dels veïns i ho acceptin que es tirarà endavant la compra. Rubio diu que "no la volem fer sense tenir lligat això", ja que disposar d'ascensor és imprescindible (els usuaris del CDIAP són infants la majoria dels quals van en cotxet), però assumir-ne tota la despesa el Consell és inviable, perquè li alteraria el pressupost.