Convergència i Unió de Manresa ha posat en marxa la maquinària electoral per intentar reconquerir l'alcaldia a les municipals del maig vinent. Amb la victòria de CiU a les eleccions de diumenge encara ben present, el cap de llista, Valentí Junyent, es va estrenar ahir en la seva primera roda de premsa. Va anunciar que a final d'any deixarà la seva feina a l'ACB per dedicar-se únicament en la campanya. "L'1 de gener entraré en escena", va assegurar.

Junyent, però, va donar poques pistes sobre el seu projecte polític per a Manresa o la llista de candidats que presentarà. "Ho elaborarem a partir d'ara", va dir. Tan sols va avançar el que ja ha anat suggerint aquests últims mesos: reducció de càrrecs de confiança, política d'austeritat i que s'ha de motivar els funcionaris, ara en plena batalla contra el tripartit per la retallada salarial. Ja en un pla més general, va afirmar que Manresa "ha de recuperar la seva autoestima, hem de valorar el que tenim i fer remuntar l'esperit col·lectiu de la ciutat". Això, però, no ho pot fer només un partit polític, "sinó que és una qüestió de ciutat. Hem d'apostar per nosaltres".

La tasca que s'ha imposat a partir d'ara és "escoltar la gent i presentar-nos a les més de 200 entitats i associacions que hi ha a Manresa", i també "escoltar els experts" en diverses matèries "perquè aportin la seva visió de la ciutat". Això es farà en el que anomenen cafès oberts. Finalment, toca elaborar el programa electoral, un programa que, segons Junyent, ha de ser "atractiu, que es pugui aconseguir, creïble i viable". Va afirmar que "no partim de zero perquè hi ha un treball anterior i tenim moltes coses al cap".

De la mateixa manera que no va sortir del guió establert a l'hora de parlar del seu projecte polític, tampoc no ho va fer en referir-se a la llista de candidats que l'han d'acompanyar. De moment aquest equip només té dos noms: el de Valentí Junyent com a candidat a l'alcaldia i el de l'actual cap de l'oposició, Alexis Serra, com a número 2. El número 3 podria ser una dona, però "no hi ha llista perquè la prioritat no és aquesta". Només va avançar que ningú de l'actual grup municipal de CiU no està descartat per formar-ne part i que, seguint l'exemple del que ha anat predicant les últimes setmanes Artur Mas, podria buscar independents "per a una llista que ha de ser atractiva per als ciutadans". Segons Junyent, serà de "qualitat".

CiU ha creat un comitè electoral format per dotze persones. Ja és operatiu i per les seves mans ha de passar tot el referent a la campanya, al programa polític que proposaran i la llista de candidats.