Pepita Burgués, presidenta de l'Associació de Veïns del barri els Comtals, va rebre ahir un homenatge en el marc de la setena edició de la Trobada de Dones de Manresa. El Consell Municipal de la Dona, organitzador de la trobada, va voler reconèixer Burgués per la seva lluita i per dedicar una bona part del seu temps i energia a canviar el seu entorn. Burgués va rebre una placa commemorativa i una planta. La presidenta de l'Associació de Veïns els Comtals, que va mostrar-se molt emocionada, va reconèixer sentir-se molt "agraïda" perquè se li reconegués la seva lluita, "que sempre ha estat completament voluntària", va aclarir.

Sota el lema Dona, fes-te la festa!, la Trobada de Dones de Manresa, que es va celebrar ahir a la tarda a la plaça de Sant Domènec de Manresa, va tenir un munt d'activitats lúdiques. La companyia Ai Carai van ser els encarregats de donar el tret de sortida amb la lectura d'un conte infantil. Després del berenar, l'entitat Caçadors de Somnis va organitzar una teràpia del riure per als assistents. El ball i la música també van ser presents a la festa amb les actuacions dels membres de l'entitat Nord de la Dona, 7 de Ball, i de la professora de dansa del ventre Irene Her-bera.

D'altra banda, al llarg de la tarda, i amb l'objectiu de fomentar la coneixença entre les dones de la ciutat i les entitats de dones de Manresa, també es van dur a terme tallers per a petits i grans. Mentre que Ai Carai! va preparar un taller de manualitats i maquillatge per als infants, l'AV Sagrada Família i l'Associació de Dones de la Carretera de Santpedor en van organitzar de bijuteria amb càpsules de cafè i de centres de taula naturals. Per la seva part, l'Associació d'Infermeres de la Catalunya Central també va participar a la festa realitzant coxiometries gratuïtes entre les assistents fumadores perquè veiessin els efectes negatius que té el tabac en els seus pulmons.