El grup municipal d'ERC a l'Ajuntament de Manresa interrogarà l'equip de govern de CiU de l'Ajuntament de Manresa per saber el motiu pel qual no s'han executat les mesures pal·liatives per evitar l'avanç de la degradació de la torre Lluvià. Es tracta d'un immoble

d'estil modernista del 1896 atri-

buït a l'arquitecte manresà Ignasi

Oms i que s'aixeca a la zona del

Suanya.

Els regidors republicans volen saber quan és previst que s'iniciï l'execució d'aquestes mesures de preservació i si l'equip de govern convergent té alguna proposta per tal de recuperar aquests edifici, que és patrimoni de la ciutat.

ERC presentarà també una moció per tal que l'Ajuntament participi en la creació d'una associació d'ens locals, amb l'objecte de defensar l'assoliment dels drets nacionals que corresponen a Catalunya i promoure l'exercici del dret a decidir.

Esquerra considera que es tracta d'un pas necessari perquè la ciutadania de Catalunya pugui expressar i fer respectar la seva veu, després de la sentència del Tribunal Constitucional amb relació a l'Estatut d'Autonomia de Catalunya, que va comportar una modificació de continguts que desvirtuaven la decisió lliurement expressada per la ciutadania de Catalunya. La moció se sustenta en el fet que el dret a l'autodeterminació és un principi fonamental dels drets humans.

ERC presenta dues mocions més, una contra les retallades sanitàries, conjuntament amb PSC i la CUP, i una altra, amb la CUP, de suport al Correllengua, que es farà dissabte a Manresa i que posa l'èmfasi en la defensa i promoció de la immersió lingüística.