Més de mig miler d'alumnes d'infermeria, fisioteràpia, podologia i logopèdia de la FUB -un total de 573- completaran aquest curs la seva formació acadèmica amb estades pràctiques en centres i serveis sanitaris. En el estudis vinculats a les Ciències de la Salut la formació pràctica és bàsica.

Els 319 alumnes que estudien segon i tercer de fisioteràpia van ser els primers a incorporar-se a les pràctiques. Els 141 de primer curs han de fer una estada de dues setmanes, mentre que els 178 que fan segon han de fer dues estades de tres setmanes i mitja. Fins el mes de maig hi haurà alumnes que completaran la formació teòrica rebuda a les aules amb la formació pràctica. El mes passat van iniciar les pràctiques els alumnes d'infermeria. Són 113 de segon i 75 de tercer. Els de segon han de fer tres estades de quatre setmanes cadascuna, mentre que els que fan tercer han de dedicar quatre períodes de quatre setmanes a entrar en contacte directe amb el món assistencial. Aquesta formació es fa de forma rotatòria en diferents serveis sanitaris per tal que els estudiants coneguin totes les realitats, com, per exemple, les urgències, les unitats de cures intensives o bé l'atenció primària.

En el cas de podologia i de logopèdia, les pràctiques es concentren en els dos darrers anys dels estudis. A logopèdia han de fer 60 hores de pràctiques a tercer i 60 més a quart, a més a més de participar en seminaris de formació pràctica. De la seva banda, els alumnes que cursen tercer de podologia han de dedicar un dia a la setmana durant tot el curs a les pràctiques. En el darrer curs de Grau de Podologia la formació pràctica també forma part destacada del currículum acadèmic.