Setanta-dues hores van tardar els representants del bisbat de Vic a visitar i a interessar-se en persona pels estralls causats per l'incendi que el divendres passat al matí va afectar el claustre de la basílica de la Seu i que va fer malbé el sepulcre del canonge Mulet, una valuosa peça barroca.

No va ser fins dilluns passat, tres dies després de l'incendi, que el número 2 del bisbat, el vicari general David Compte, que també és coadministrador del patrimoni immoble del bisbat, no va ser a Manresa per contemplar en persona els efectes del foc. Les flames les van causar les més de 3.700 espelmes ofertes a santa Llúcia, que, no se sap per quin motiu, es van encendre i van ennegrir les voltes del claustre, van desprendre el guix de la sala, rebentar les portes de vidre de la sala gòtica i van fer malbé el sepulcre del segle XVIII, obra de Josep Sunyer.

Es dóna la circumstància que tot i que l'incendi es va produir a primera hora del matí de divendres, el vicari general del bisbat no en va tenir notícia fins que Regió7 s'hi va posar en contacte a 2/4 de 2 del migdia. El pèrit del bisbat de Vic tampoc no va visitar el temple la tarda dels fets.

Durant aquests dies sí que han visitat el claustre i el sepulcre tècnics de patrimoni, encara que qualsevol actuació que es faci no es decidirà fins més endavant, quan es tinguin amb detall els danys causats pel foc i les mesures que cal prendre per reparar-los. El mateix dia de l'incendi l'Ajuntament ja va demanar a la Generalitat que es fes càrrec del sepulcre. Dimarts, el secretari general del departament de Cultura, Xavier Solà, va visitar el lloc dels fets.

La zona afectada no s'ha netejat ni s'ha tocat, especialment el sepulcre, fins que les companyies d'assegurances no acabin la seva feina.