Els veïns de l'empresa Pymsaforest, situada al barri de Valldaura, no són els únics que n'estan queixosos. Regió7 ha sabut que el departament de Territori i Sostenibilitat ha multat l'empresa amb 2.000 euros per no presentar el pla de gestió de dissolvents a què l'obliga la normativa. En concret, el corresponent a l'exercici del 2012. Per part seva, el síndic de greuges ha explicat que fa vuit mesos que espera resposta a la sol·licitud d'informació que va fer al departament de Territori i a l'Ajuntament sobre les mesures adoptades per garantir els drets dels veïns.

Pymsaforest treballa en la fabricació i la comercialització de pals de fusta tractats amb creosota i sals hidrosolubles. Regió7 s'hi ha posat en contacte per saber la seva versió, sense resultats.

Resolució definitiva

El 30 de juny passat la Generalitat va "iniciar un expedient sancionador a l'empresa per l'incompliment de la normativa relativa a l'ús de dissolvents per no presentar els plans de gestió anuals (o balanços de dissolvents), als quals la normativa els obliga". Aquest expedient sancionador es classifica com a lleu, amb un import de 2.000 euros, i "el 26 de novembre passat es va emetre seguint el procediment la resolució definitiva".