El passat 9 de maig hi van haver eleccions per constituir el nou consell de Joventut de l´Assemblea de Manresa, de les eleccions en van sortir els següents càrrecs: Director Local: Ferran López Bautista, vicedirectora del Consell: Núria Candelera Prieto, secretari del Consell: David López Cobero, Representant del Consell al Comitè Local: Marta Sánchez Alcántara i Voluntariat i Formació al Consell Local: Thais Puig Montoya.

Creu Roja Joventut Catalunya (CRJ) és una associació de joves compromesos socialment que fomenta la participació integral de la joventut a les accions de Creu Roja. CRJ és oberta a la participació de tots els membres de Creu Roja menors de 30 anys, independentment de l´activitat que desenvolupin dins l´entitat i impulsa la vida associativa i el treball en equip en totes les fases de l´activitat.

Com a associació, la principal característica de Creu Roja Joventut és la participació, que es porta a terme mitjançant una estructura democràtica amb diversos òrgans de govern en els quals els voluntaris i les voluntàries poden aportar idees i decidir quina és la institució que volen. També disposen d´òrgans específics per coordinar-se amb Creu Roja.

CRJ a Catalunya compta amb 27 consells locals, 4 provincials i 1 autonòmic, a més d´un grup de referents de projecte. Des del passat mes de febrer i fins al proper mes de setembre, té lloc el procés electoral a través del qual es renoven els òrgans de govern de Creu Roja Joventut per als propers quatre anys (2015-2019). Es tracta d´un procés democràtic i obert on 99 voluntaris i voluntàries de Manresa han tingut oportunitat d´exercir el seu dret a vot i presentar la seva candidatura per formar part dels òrgans de govern de la institució.

Projectes que porten a terme a Manresa:

Campanya de joguines, un projecte prioritari

La tradicional Campanya de CRJ, va distribuir el 2014, joguines a 589 infants. La campanya s´emmarca en el projecte de la joguina educativa per sensibilitzar sobre el valor educatiu del joc.

SOM.NIT: sensibilització dels riscos en el consum de drogues

En l´àmbit de la salut, el projecte SOM.NIT vol sensibilitzar la joventut sobre els efectes del consum de drogues, defugint una perspectiva paternalista. L´objectiu és que la joventut conegui els efectes sobre la salut de determinades substàncies i pugui decidir amb coneixement de causa. Durant el 2014, el projecte va arribar a 500 joves durant la Festa Major de Manresa de l´any passat. Enguany hi tornarem a ser presents.