L'aposta dels darrers governs municipals per un comerç de grans dimensions i allunyat del centre és, segons la CUP, la causa de la cada cop més preocupant situació del cèntric mercat de Puigmercadal. Per aturar el tancament de parades, avui presentarà una moció al ple que té el suport del PSC i Democràcia Municipal.

La moció inclou eliminar el cànon de lloguer municipal de les noves parades que es vulguin posar al mercat i bonificar les que tinguin problemes econòmics; que el juny, quan s'acaba la concessió actual, no es reobri sinó que l'Ajuntament n'agafi la gestió, "i afronti aquest problema. Si ha creat la figura del comissionat del centre històric [l'antic regidor de la CUP Adam Majó] per revitalitzar el Barri Antic, el mercat ha de ser-ne un dels motors econòmics". Crear una taula de treball entre parades i consistori, i buscar solucions pel tema de l'aparcament, de manera que la plaça, que s'omple de cotxes a diari tot i estar prohibit, es buidi, amb la qual cosa coincideixen l'equip de govern i CUP.

Els regidors Jordi Garcés i Gemma Tomàs van presentar ahir la moció. Garcés va repassar la cronologia fins arribar-hi, recordant que de les 39 parades que pot acollir el Puigmercadal, dotze estan tancades, la meitat de les quals ho han fet en els darrers cinc mesos. Va explicar que una gran majoria dels botiguers estan d'acord amb remunicipalitzar el mercat però no amb la prohibició d'aparcar a la plaça. Sobre això, Tomàs va apuntar que "el que s'ha de fer és millorar els tiquets pel pàrquing; establir-ne amb el de la Porxada, i que tinguin vals d'un euro per a la zona blava com s'ha fet als comerços del Barri Antic". Va parlar de l'aposta pels productes agroecològics com una manera d'oferir una oferta comercial diferenciada. Garcés va comentar que, mentre no es pugui trobar un nou emplaçament més adequat, la qual cosa no és factible ara mateix, cal una "rentada de cara general" de l'edifici. Repavimentar el terra, abaixar el sostre i millorar els accessos, la senyalització i els horaris per no tenir la sensació, com ara, "d'estar atrapat en el temps".