Fins al pròxim 12 d'abril es poden veure a la sala Plana de l'Om els projectes finalistes que els ciutadans de Manresa podran votar perquè rebin un ajut de fins a 50.000 euros per poder-se executar. El procés dels pressupostos participatius del 2016 impulsat per la regidoria de Participació Ciutadana de l'Ajuntament de Manresa entra d'aquesta manera a la darrera fase, que culminarà el 25 d'abril, quan s'informarà dels resultats finals. Comprenen diferents àmbits. N'hi ha d'urbanístics, d'esportius, de mobilitat, de caire mediambiental, cultural i també social.

Vint projectes han passat el tall, i d'aquests els quatre que obtinguin més vots dels manresans són els que es tiraran endavant.

A diferència de l'any passat, quan la votació es va concentrar en un sol vespre, aquest cop s'allargarà uns quants dies i també es podrà fer en línia a través de la web de l'Ajuntament o bé per telèfon mòbil. L'objectiu és incentivar la participació. "No ens hem plantejat xifres de participació", ha assegurat la regidora de Participació Ciutadana, Mireia Estefanell, "però si superem les dades de l'any passat estaríem contents". Llavors van votar 417 persones.

Les votacions començaran el 13 d'abril, quan cadascuna de les entitats que ha presentat propostes en farà una breu descripció en un acte públic al teatre Conservatori. Del 14 al 22 d'abril es podrà votar a l'Oficina d'Atenció Ciutadana (OAC) de l'edifici de l'Ajuntament, i del 13 al 24 d'abril telemàticament a través de la web municipal i el mòbil mitjançant l'aplicació ViuManresa. Podran votar totes les persones empadronades a la ciutat més grans de 16 anys, més de 62.000 persones, i caldrà votar 4 projectes.

A la sala Plana de l'Om hi ha panells informatius de cadascun dels projectes finalistes. S'hi detalla l'entitat que els presenta, la justificació de la iniciativa que proposen i una breu descripció dels objectius que es persegueixen. També, el pressupost. En alguns casos no arriben al màxim de 50.000 euros. A partir d'avui es podran consultar a la web municipal.