Dissabte s'inaugura oficialment el Parc del Secà, un espai amb 3 itineraris adequats i senyalitzats a l'entorn del Parc Ambiental de Bufalvent, a Manresa, perquè la ciutadania hi pugui sortir a passejar, a descobrir el conreu del secà i el patrimoni de la pedra seca, en un entorn al costat de les instal·lacions del Consorci del Bages per a la gestió de residus i amb unes vistes impressionants sobre el Bages sud i Montserrat.

Tothom qui vulgui assistir-hi haurà d'anar fins al carrer Pau Miralda, del polígon de Bufalvent, on es podrà aparcar i que queda a la part alta del Parc del Secà.

Ja hi ha un centenar d'inscrits (al web consorcidelbages.cat, a l'apartat Parc del Secà) a les dues caminades populars (de 13 i 5 quilòmetres), que sortiran a les 8 i a les 9 del matí, respectivament.

De 6 de la tarda a 10 de la nit hi haurà contacontes, tast d'oli, demostració de vol del falcó, visites teatralitzades, animació, tallers de manualitats, espectacle de dansa i circ. Un concert gratuït del grup Gossos clourà la festa.