El ministre de Defensa en funcions, Pedro Morenés, ha fet lliurament del premi Trajectòria de l'Associació de Periodistes de Defensa al manresà Jordi Marsal, diputat al Congrés durant 25 anys (1982-2007) i actualment adjunt al director del Centre Superior d'Estudis de la Defensa Nacional (Ceseden).

Marsal ha explicat amb bon humor a Regió7 que "és d'agrair rebre un reconeixement en un àmbit on el que sovinteja és rebre garrotades".

L'expert en defensa manresà ha posat en valor que es tractés d'un guardó lliurat pels periodistes que es dediquen a tractar temes de defensa, després de tres dècades de dedicació ininterrompuda a aquest camp.

Abans del lliurament del guardó es va projectar un muntatge amb intervencions de Marsal al Congrés dels Diputats i declaracions als mitjans de comunicació.

L'acte es va celebrar a la Fundación Olivar del Castillo de Madrid, i hi van assistir a banda del ministre de Defensa en funciones, Pedro Morenés, els caps dels exèrcits i de l'Armada, entre d'altres autoritats civils i militars.

Altres guardons lliurats durant l'acte van ser el premi Bernardo Álvarez del Manzano, que distingeix a les persones o institucions que faciliten la tasca dels professionals de la premsa, i que va ser recollit pel cap de comunicació de la Unitat Militar d'Emergències (UME), el comandant Javier Marcos.

El premi especial va ser per a l'inspector de la Policia Nacional Jorge García Tudela i l'oficial Isidro Gabino San Martín, morts en acte de servei a Kabul.

Jordi Marsal és llicenciat en Filosofia i Lletres i diplomat en Alts Estudis Militars. Ha estat professor de Filosofia Antiga a la Universitat de Barcelona fins a 1979. Militant socialista en la clandestinitat durant el franquisme, va ser representant del PSC-Congrés a l'Assemblea de Catalunya, al Consell de Forces Polítiques de Catalunya i en la Plataforma d'Organismes Democràtics. Ha estat president de la Federació XI del PSC-PSOE i membre del Consell Nacional i del Comitè Federal del PSOE.

A les eleccions municipals de 1979 i 1983 va ser tinent d'alcalde de l'ajuntament de Manresa. Ha estat diputat per Barcelona a les eleccions generals espanyoles de 1982, 1986, 1989, 1993, 1996, 2000 i 2004, en les que ha estat portaveu de defensa del Grup Socialista, membre de la Comissió d'Exteriors i de la delegació espanyola en l'Assemblea Parlamentària de l'OTAN. També és soci d'honor de l'Observatori Europeu de Seguretat i Defensa.

Amb la presidència del govern de José Luis Rodríguez Zapatero i el nomenament de Carme Chacón com a ministra de Defensa, va passar a ser assessor i adjunt al director del Centre Superior d'Estudis de la Defensa Nacional (CESEDEN)