Cap dels dos manresans que optaven a formar part del nou Consell Ciutadà de Podem a Catalunya entrarà a formar part d'aquest òrgan intern de la formació. A les primàries obertes no han obtingut els vots necessaris per formar-ne part. En aquestes votacions Albano Dante Fachin ha estat escollit nou secretari general de la formació.

El manresà Francisco Javier Pouso era candidat al Consell Ciutadà per la candidatura "Fem Podem", liderada per Jéssica Albiach. Ha obtingut 885 vots. Mercedes Bayot es presentava per "Podem per guanyar Catalunya", i l'han votada 386 persones. En cap dels dos casos no han obtingut prou suports per entrar a formar de l'esmentat consell.

Tampoc no han estat escollits l'igualadí Rubén Roig i els vigatans Marco Sebastián i Maria Teresa Cenzano, amb la qual cosa no hi haurà cap representant de les comarques centrals al Consell Ciutadà de Podem. Aquest organisme és l'òrgan executiu encarregat de desenvolupar les decisions adoptades per l'assemblea ciutadana de la formació.

Les primàries es van celebrar el cap de setmana, però els resultats no s'han sabut fins aquest dimarts. Albano Dante Fachín ha aconseguit el 41,96 % dels gairebé 7.000 vots que es van emetre durant les primàries, amb la qual cosa es converteix en el nou secretari general de la formació. Set candidats optaven a la secretaria general.