Les xifres són fredes i no agraden, però són bàsiques. Per a la propera edició del Gran Recapte d'Aliments, en el cas del Bages i del Moianès, fan falta 1.000 voluntaris (els coordinadors estan coberts) i la intenció és recollir 100.000 quilos de menjar. Hi haurà 60 punts de recollida -enguany s'hi han sumat els supermercats Roges- i els beneficiaris seran 7.000 persones de les dues comarques, a les quals arribaran a través d'11 entitats.

Eduard Arruga, president del Banc dels Aliments de Barcelona, i Jaume Torras, delegat al Bages-Moianès, van presentar, aquest dimarts, el gran recapte, que tindrà lloc els dies 25 i 26 de novembre.

Arruga va fer una crida als joves recordant que, enguany, la campanya la protagonitza el Mago Pop amb l'objectiu d'arribar-hi. Va valorar que "potser la crisi s'està superant, però les conseqüències s'estan quedant, i cronificant".

L'any passat, la delegació Bages-Moianès va recollir 75.653 quilos de menjar, hi havia 49 punts habilitats, 756 voluntaris i 9 entitats col·laboradores. Es demanen aliments amb una vida mitjana i llarga: llet, oli, conserves, llegums cuits (molts destinataris tenen pobresa energètica) i aliments per a infants.

Els voluntaris, que faran torns de 3-4 hores i poden triar, i canviar, si cal, el dia i el lloc on volen anar, es poden apuntar al web www.granrecapte.com o bé anar directament a les entitats. A Manresa, a Càritas (El Portal, c. Joc de la Pilota, 6) o bé a la Fundació Rosa Oriol (plataforma aliments, cra. de Vic, 158).