L'escola Joviat, el centre educatiu on estudiava Martina Parcerisa, la nena afectada per una meningitis fulminant, va organitzar aquest dissabte a la tarda una reunió per a pares i nens, companys de la menor que va morir divendres a la matinada. En la trobada va intervenir Carles Perarnau, coordinador i terapeuta del Servei d'Acompanyament en el Dol de Manresa. Un centenar de persones van assistir en aquesta reunió, que estava adreçada només a membres del centre educatiu i especialment als companys de classe de la menor.

En la trobada, Perarnau va exposar com afrontar una pèrdua tan dolorosa i quina és l'actitud que s'ha de mantenir per gestionar correctament les emocions. L'expert en el dol es va dirigir especialment als nens en un moment de la seva intervenció aconsellant-los que expressessin tot el que sentien en aquests moments tan complicats. «Plorar és normal. Si en voleu parlar, no us reteniu, converseu sobre aquesta pèrdua amb els pares i els companys», els va aconsellar. La reunió va tenir lloc a la sala d'actes de la Joviat.

La direcció del centre educatiu estava pendent de l'assistència dels pares, però finalment van preferir no prendre part en la reunió. De fet, la família va voler que el comiat a Martina Parcerisa fos en un acte estrictament íntim amb la presència dels membres més directes abans de l'enterrament, i no hi haurà funeral.