El secretari de Polítiques Educatives de la Generalitat, el manresà Antoni Llobet, va presentar aquest dimarts al Centre d'Educació Especial Jeroni de Moragas d'Ampans, un Itinerari Formatiu Específic (IFE), que entrarà en funcionament el curs vinent, i que forma part d'un programa pioner al país, impulsat per la Generalitat.

El curs vinent, Ampans oferirà l'IFE d'auxiliar en vendes i atenció al públic, que podran cursar joves d'entre 16 i 20 anys i que tindrà una durada de 4 anys.

No obstant, s'espera poder incorporar en un futur altres cursos com el d'auxiliar en cura d'animals i espais verds.

Es tracta d'un grau de formació professional pilot a Catalunya vigent des del darrer curs, i que només s'ha aplicat a vuit centres arreu del territori català. Segons va dir Llobet,«els Itineraris Formatius Específics garantiran formació i estudis postobligatoris per tots els ciutadans», en referència a l'objectiu principal d'aquest nou programa, i defensant també que s'ha fet un gran pas, ja que «el sistema educatiu s'ha d'adaptar a cada ciutadà perque tingui les màximes opcions per formar-se».

A partir del curs vinent, s'oferirà també en set centres educatius més a part d'Ampans, que destaca pel «seu compromís des de fa molts anys per garantir una formació a tothom», segons comentava el secretari de Polítiques Educatives, que va estar acompanyat en la roda de premsa pel director dels Serveis Territorials d'Ense-nyament a la Catalunya Central, Antoni Massegú, i per la directora del centre, Alba Cortina.

Amb una integració progressiva, el Govern calcula que després del curs 2019-2020 tindrà més de 1.000 alumnes a tot Catalunya.