La Festa Major de Manresa tindrà més pólvora que la de l´any passat, i els organitzadors asseguren que les mesures de seguretat estaran a l´altura de l´augment de material pirotècnic que s´ha previst.

Concretament, hi haurà el 5% més de pirotècnia, un tant per cent que, traslladat a quilos, suposa passar dels 519 de l´any passat als 546 d´enguany.

La distribució de l´augment de la pirotècnia, però, serà ben diferent per a cada un dels actes: el correfoc la incrementa d´una forma molt notable, mentre que n´hi haurà menys tant a la moscada infantil com a la mostra, i el castell de focs també la redueix.

Pel que fa al castell de focs, passa dels 204 quilos de la festa major anterior als 180 quilos, el 12% menys.

Joan Orriols, de Manresa de Festa, explicava ahir que la reducció de pirotècnia del castell de focs ve lligada al canvi d´empresa que realitzarà l´espectacle, i que enguany no serà, com era habitual, la Pirotècnia Igual.

Com ja va passar l´any 2011 i 2012, l´empresa encarregada serà Peñarroja, de la Vall d´Uixó. Orriols ha deixat clar que la durada del castell de focs no serà inferior a la de l´any passat, i tampoc no hi haurà menys potència de foc, el que passa és que les empreses no tenen per què utilitzar exactament el mateix tipus de pólvora, ni de carcasses, dels focs d´artifici. Orriols es va mostrar convençut que el canvi serà per millorar i que «el castell de focs tindrà atractiu i no desmereixerà en absolut els anteriors».

En el cas del correfoc, passa dels 240 quilos de l´any passat als 310 quilos d´enguany, el 30% més. Les pirotècnies Ars i Garcia seran les subministradores del correfoc.

Amb els números a la mà, però, això fa que es passi d´un cert equilibri entre els 237 quilos del correfoc i els 204 quilos del castell de focs de l´edició anterior als 310 i 180 d´enguany. L´any 2014, per exemple, la xifra de pirotècnia que es va donar per al castell de focs va ser de 270 quilos.

En el cas de la moscada infantil es passa dels 44 quilos de pirotècnia subministrats per la Pirotècnia Igual l´any passat a 35,2 quilos provinents de les pirotècnies Ars i Estadella enguany.

Pel que fa a la mostra del correfoc, els 33,1 quilos de la Pirotècnia Igual de la festa major anterior baixen a 20,6 d´Ars Pirotècnia.