L'Escola Agrària de Manresa, que dirigeix Ton Armengol, i Isidre Martínez, del departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca, rebran, divendres, sengles premis de la fira BioCultura com a pioners de l'agricultura ecològica a Catalunya. Els guardons s'atorgaran en una gala que tindrà lloc a les 8 del vespre a les Reials Drassanes de Barcelona, el mateix lloc on es va dur a terme la primera edició de BioCultura, ara fa 25 anys.

A la gala hi haurà música en viu -protagonitzada per diferents artistes catalans-, l'estrena d'un documental en què pioneres del sector català resumeixen els 25 anys de camí de BioCultura BCN i de tot el sector -i apunten també cap on aniran els trets en el futur-, pica-pica ecològic i desfilada de moda orgànica, entre d'altres.

BioCultura, la Fira de Productes Ecològics i Consum Responsable, és una trobada que se situa entre els dos esdeveniments més importants d'aquestes característiques que tenen lloc a Europa. La fira se celebra anualment a Barcelona i a Madrid, i cada dos anys a Sevilla, València, Bilbao i la Corunya. La llarga trajectòria de l'esdeveniment, amb més de 33 edicions a Madrid, posa de manifest l'èxit del moviment de la cultura biològica. A BioCultura s'hi apleguen productors, distribuïdors, professionals i consumidors que demostren el dinamisme del sector. L'edició de Barcelona tindrà lloc al Palau Sant Jordi els dies 3, 4, 5 i 6 de maig.