La regidoria de la Dona de l'Ajuntament de Manresa organitza cada dos anys una Trobada d'Entitats de Dones per tal de fomentar una xarxa social més sòlida i propera entre les associacions de dones existents a Manresa.

A través de l'intercanvi d'experiències, de coneixement mutu, de detecció de necessitats i inquietuds comunes, i també de possibles recursos a compartir, es vol fomentar una xarxa social més sòlida i propera entre les associacions de dones.

Enguany, la trobada es va fer dijous a les 5 de la tarda a la Casa Lluvià, i va tenir la participació de més de mig centenar de dones de dotze entitats diferents de la ciutat.

L'objectiu d'aquesta activitat és que el moviment associatiu femení de Manresa, que actualment té un conjunt important d'entitats de dones, es conegui entre si i posi en comú totes les activitats i accions que porten a terme els diferents grups.

Durant la trobada, la coaching Mireia Marín va fer diferents dinàmiques per fomentar la motivació i l'autoreconeixement de la tasca que aquestes dones fan dins les seves entitats.

Posteriorment, la coral Acor, formada per 6 noies, va fer participar a les dones de les seves cançons, on també elles eren les protagonistes. La jornada va finalitzar amb un berenar col·lectiu al pati de la Casa Lluvià.

La trobada s'organitza mitjançant el Servei d'Informació i Atenció a la Dona (SIAD) Montserrat Roig, que és un servei municipal que ofereix, entre altres coses, informació, orientació i assessorament a les dones que viuen situacions de discriminació derivada de la seva condició de ser dona.

També aporta assessorament legal, suport psicològic i recursos socials, i activitats de grup per a dones (tallers, grups de suport, tertúlies). Mitjançant el SIAD es pot accedir a informació i assessorament sobre els recursos i les activitats d'interès per a dones que es fan a Manresa.