L'Associació de Veïns de les Escodines si, com a conseqüència del tall de dos mesos de la Via de Sant Ignasi per obres, hi continuen passant vehicles a tort i a dret. Són els que, provinents de la rotonda de Sant Marc, giren cap al carrer de les Escodines quan troben el tall a la plaça de Sant Ignasi. El problema és que o fan això, o no tenen alternativa.

Aquest dimecres, la presidenta de l'associació de veïns, Carme Carrió, es va mostrar indignada amb la senyalització del tall, que, al seu entendre, no és gens aclaridora i més aviat convida els vehicles a anar cap a les Escodines. Explicava que n'havia parlat amb l'Ajuntament i la Policia Local i que, si no ho resolen, el barri està disposat a tallar el carrer. El consistori va informar que, veient que a primera hora del matí -el tall es va fer efectiu del tot a les 2 de la matinada- molts vehicles pujaven igualment des de la rotonda de Sant Marc cap a les Escodines, s'havien reforçat les mesures físiques (barreres New Jersey i altres elements i senyalització) a la rotonda i, sobretot, al trencall del Camí de la Cova per restringir el pas, i que estava en contacte amb els veïns.

Les obres d'urbanització afecten el tram entre el carrer de Vidal i Barraquer i la plaça de Sant Ignasi. A la plaça del Remei, un gran cartell de color groc informa del tall i que, si es continua, s'anirà a les piscines municipals i al carrer de Viladordis, que des d'aquest dimecres és de pujada. Els conductors que no s'hi van fixar van haver de recular quan van arribar a les tanques que els impedien continuar per la Via de Sant Ignasi. L'altra banda del tall és la que ha generat conflicte. A la rotonda de Sant Marc hi ha un altre gran cartell que també avisa del tall i que, si es continua pel carrer de Sant Marc, és per anar al pàrquing Centre Històric, a la Cova i a la Seu. Abans del Camí de la Cova, un nou cartell informa de nou que la Via de Sant Ignasi està tallada i que si es continua serà per anar al carrer de Santa Llúcia i al de les Escodines. Una vegada a la plaça de Sant Ignasi, un darrer cartell indica que per anar al Centre Històric cal girar a l'esquerra (Santa Llúcia) i per anar a les Escodines i a la Balconada, girar a la dreta. És la senyalització que més va criticar Carrió, per a qui la solució mentre duri el tall seria restringir el pas de vehicles per les Escodines llevat dels veïns i els vehicles d'emergència.

Quan es van presentar les obres, l'11 de juny passat, el regidor de Mobilitat va comentar que comptabilitzarien els cotxes cap a les Escodines per reaccionar si passava... el que ja va passar aquest dimecres.