El nombre de ciutadans que s'ha traslladat de municipis de l'àrea metropolitana de Barcelona a viure a Manresa ha pujat el 6,8%, segons dades facilitades per l'Ajuntament. Les dades no reflecteixen si han canviat de ciutat de residència pels alts pisos del lloguer a la capital catalana, però és un indicatiu que està acord amb l'increment de consultes de les agències immobiliàries.

Les dades pertanyen als anys 2016 i 2017. Fa dos anys, el nombre de persones provinents de Barcelona o d'alguna de les ciutats properes era de 486 i l'any passat aquesta xifra va pujar fins a 516. En total, doncs, 999 dels nous veïns de Manresa, que s'hi han traslladat a viure en aquests dos anys, arriben de l'àrea metropolitana.

Del total de persones que al llarg del 2017 van anar viure a Manresa des de l'àrea de Barcelona, el 34,3% havia nascut a la capital catalana o a alguna ciutat propera. El 13,3% havia nascut al Marroc i el 5,8%, al Pakistan. Tot i que el grup més nombrós de població és el que ha nascut al país, les dades també reflecteixen una mobilitat elevada entre els col·lectius de ciutadans nascuts a altres països que vivien a l'àrea de Barcelona fins fa pocs anys i que s'han traslladat a viure a la capital del Bages. I és que han vingut persones de 36 nacionalitats diferents.

Tot i que tampoc es pot establir una relació directa entre el perfil de nouvinguts a la ciutat i el de les persones que demanen informació del lloguer a les agències immobiliàries de la ciutat, les dades del consistori també demostren que moltes de les persones que arriben a la ciutat són originàries d'altres països, sobretot del Marroc i del Pakistan.