El cap de distribució de Correus a Manresa ha deixat el càrrec després d´un estiu farcit de queixes per problemes en la distribució de correspondència i de denúncies dels sindicats majoritaris a l´empresa de manca de personal per poder dur a terme la seva feina. Segons ha pogut saber aquest diari de fonts sindicals, el responsable de carteria hauria dimitit en desacord amb el tracte que rep el servei a Manresa per part dels responsables de zona.

Aquest dimarts ha presentat la dimissió. «Portava mesos demanant personal i suportant una situació insostenible», han explicat a aquest diari representants del sindicat independent de correus SiPcte. «El cap de distribució no té capacitat per contractar personal ni de buscar recursos», tasca que depèn directament dels responsables de zona amb oficina a Barcelona, han assegurat les mateixes fonts. Les seves peticions no haurien estat ateses i d´aquí la seva decisió de deixar el càrrec. A partir d´ara serà un empleat més de l´empresa.

Aquest estiu hi ha hagut queixes per deficiències en el repartiment de correspondència i paqueteria. A principis d´agost veïns del Passeig i Rodalies van denunciar que en alguns casos no rebien cartes des de feia dos mesos. Correus va admetre que tenia un problema de personal i que intentava resoldre-ho. Posteriorment l´empresa va anunciar que contractaria un reforç de forma extraordinària.

La setmana passada, però, el sindicat independent SiPcte va denunciar l´acumulació d´una gran quantitat de trameses a l´oficina de Manresa. Moltes d´aquestes caixes contenien documents que ja no tenen sortida perquè estan fora de termini. És a dir, que ja estan caducades com fulls de promoció d´una acapta de sang que s´havia de fer el 28 d´agost o vals de descompte de comerços.

A Manresa hi ha actualment 42 persones destinades al repartiment de correspondència i paqueteria. No són prou, denuncia el sindicat independent. La situació de col·lapse «es podria evitar d´una forma tan simple com contractar personal». Denuncien que la distribució a Manresa «està deixada de la mà de Déu», i reclamen que es torni a posar en marxa una unitat de serveis especials com ja tenia Manresa temps enrere. Es tracta d´un repartiment específic de paqueteria. «Solucionaria part del problema perquè hi hauria personal dedicat en exclusiva al repartiment de paquets», que és el sector, el de paqueteria, que ha crescut més els últims mesos. Aquest servei existeix en ciutats com Sabadell o Terrassa i bona part de les capitals comarcals. En el cas de Manresa es va eliminar fa un temps, segons el sindicat independent SiPcte.