La CUP ha emès un comunicat on critica la resposta desfavorable de l'equip de govern a les al·legacions fetes a la segona fase d'urbanització de la plaça de Simeó Selga i Ubach per a un urbanisme feminista.

En primer lloc la CUP de Manresa fa constar que "des del pla d'igualtat es remarcava la importància de la formació als projectistes de l'espai públic en perspectiva de gènere, i que, segons se'ns ha informat, aquesta formació s'ha dut a terme".

En aquest sentit, i després de contrastar que el projecte contradiu 4 de les actuacions proposades per expertes en urbanisme de gènere, "creiem que no s'està complint amb el compromís de l'equip de govern per a urbanitzar amb perspectiva de gènere. Les 4 actuacions tenen a veure amb el fet de generar un entorn que sigui visible, vital, equipat i comunitari".

En segon lloc, "ens preocupa que a la resposta a les al·legacions, es parli de "mal ús" de l'espai públic. La CUP entenem que parlar de "mal ús" és no comprendre el sentit de les al·legacions.

En aquest sentit, les al·legacions "pretenien fer veure que no es tracta de 'mal ús' de l'espai públic, sinó, de sensació de seguretat, descrita per l'arquitecta Anna Bofill com a quelcom difícilment quantificable i que reposa sobre elements emocionals, subjectius i variables. Majoritàriament qui pateix aquesta sensació d'inseguretat són les dones. Podem afirmar, doncs, que parlar de "mal ús" posa de manifest la nul·la disponibilitat a entendre el fons del significat del què s'entén com a urbanisme amb perspectiva de gènere, que és l'element central d'aquestes al·legacions".

Finalment, "volem remarcar el caràcter propagandístic i de nul·la actuació de l'equip de govern. I en aquest cas, exigir responsabilitats per part del regidor d'urbanisme i la regidora d'igualtat".