La portaveu d'En Comú Podem al Congrés dels Diputats, Lucía Martín, va assegurar ahir a Manresa que seria «miop» que el PDeCAT i ERC es mantinguessin en la postura del no als Pressupostos de l'Estat que, si s'aproven, milloraran la qualitat de vida de la ciutadania.

Martín va aplegar a la casa Lluvià una trentena de persones en un acte que s'emmarca en la ruta que la formació està duent a terme per defensar l'acord amb el PSOE sobre els Pressupostos de l'Estat. La portaveu d'En Comú Podem al Congrés va advertir que, si els Pressupostos no s'aproven i salta pels aires el Govern actual, l'alternativa són el PP i Ciutadans, formacions a les quals «maltractar Catalunya els dona molts vots a la resta de l'Estat».

En un escenari com aquest, amb els serveis públics degradant-se a causa de la manca d'inversió i un Govern de la Generalitat «paralitzat institucionalment», Martín va assegurar que «no té cap sentit aturar uns pressupostos que repercutiran en la millora de la vida de la gent».

Va posar com a exemples el 38% d'augment de la partida destinada a Habitatge, el 40% d'increment dels recursos que es destinen a la Llei de dependència, la reducció de taxes universitàries i les pujades de les pensions i del salari mínim interprofessional.

La introducció de l'acte va anar a càrrec d'Ana Querol, de Manresa en Comú, que va argumentar la necessitat vital d'inversions recordant l'accident mortal ferroviari a l'R4 aquesta setmana.