Internet circula a diferents velocitats als barris de Manresa. La fibra òptica, que ofereix als usuaris una millor connexió a la xarxa, no arriba a tres barris perifèrics de la ciutat, i n'hi ha que aquesta tecnologia no està desplegada al 100 per 100, i hi ha sectors encara per cobrir. Tot i que la fibra arriba a la gran majoria de carrers de la ciutat, als barris de Sant Pau, la Bellavista i la Torre de Santa Caterina encara no hi és present, i els ciutadans d'aquestes zones, que queden més als afores, no poden gaudir de la velocitat de la xarxa i els serveis en comunicació que ofereix al centre de la ciutat. A part, hi ha punts de Valldaura on encara no hi arriba.

Són els barris del sud de la ciutat els que encara no hi tenen accés, principalment perquè les empreses que l'estan desplegant, i que ofereixen els servies d'Internet i televisió a través de la fibra òptica, encara no hi han invertit perquè són àrees amb poc pes demogràfic i el rendiment econòmic que en poden treure és petit. És el principal argument de les companyies, segons els presidents de les entitats veïnals dels barris sense alta velocitat d'Internet, quan se les demana sobre el futur desplegament a aquests sectors de la ciutat. De fet, a Manresa hi ha altres barris a la perifèria on ja fa anys que disposen de fibra òptica perquè la instal·lació va servir a les companyies per arribar a altres indrets amb més pes, quant a nombre de ciutadans, i a polígons industrials.

A part, al barri de Valldaura, que no és perifèric, no arriba en trams del carrer Ausiàs March, Bruc i Fonollar. «El local de l'associació de veïns encara no en disposa i la connexió és lenta», explica Faustí Fíguls, coordinador de l'entitat. «Hem preguntat a una companyia quan arribarà i ens ha contestat que aquests punts no disposen d'enllaç i, per tant, encara podria tardar a arribar», afegeix.

Els barris on no arriba es queixen que avui dia disposar de fibra òptica és fonamental i consideren que tenen un greuge important. «Les operadors a les quals hem preguntat encara no tenen una previsió a curt termini, i això afecta, a part dels veïns, els negocis del barri», explica el vicepresident de l'Associació de Veïns de Sant Pau, Lluís Brucart. «Ara és imprescindible que aquest servei arribi com més aviat millor al barri», manifesta per la seva banda el president de Bellavista, Jordi Lladó.

Altres barris de l'extraradi expliquen que, tot i tenir-ne, van haver de batallar per aconseguir que les companyies la fessin arribar. A Cal Gravat, Movistar va ser la primera operadora de fer-ne el desplegament el 2015, i poc temps després s'hi va afegir Fibracat. «Ho van fer després d'una recollida de firmes l'any 2014 en què els veïns manifestàvem que la necessitàvem», explica l'expresident de l'entitat veïnal i actual responsable de la Federació d'Associacions de Veïns, Toni Erro. A altres barris, com el de la Sagrada Família i els Comtals, expliquen que, tot i que ja en tenen, els arriba el cablatge de grans operadores i els agradaria que l'empesa manresana Fibracat també hi fos present.