Els Mossos d'Esquadra han detingut quatre persones i n'han denunciat tres més per la seva presumpta relació amb una quarantena d'estafes. Demanaven crèdits per comprar cotxes nous amb el DNI de terceres persones que havien aconseguit per a la compra lícita de vehicles de segona mà en un concessionari de l'Anoia.

Amb l'objectiu de fer compres i contractacions, els estafadors obrien comptes bancaris a nom de les víctimes i falsificaven les seves nòmines i factures de subministraments. Els detinguts van passar a disposició del Jutjat d'Instrucció número 1 de Cervera, que va decretar l'ingrés a la presó per a dos i la llibertat amb càrrecs, amb el condicionant de pagament de fiança, per a la resta.

Als arrestats se'ls acusa dels delictes d'estafa continuada agreujada, falsedat documental, usurpació d'estat civil i pertinença a una xarxa criminal, mitjançant l'adquisició de vehicles amb la corresponent gestió i atribució fraudulenta de crèdits al consum, entre d'altres.

Els detinguts, d'edats compreses entre els 33 i els 49 anys i de nacionalitat espanyola, van cometre a principi del 2017 més de quaranta fets delictius que els van permetre aconseguir més de 350.000 euros i intentar obtenir-ne uns 150.000 més. Els Mossos van iniciar la investigació el maig del 2018, arran de l'estudi d'un conjunt de denúncies.

Les primeres indagacions de les unitats d'investigació de Cervera, Granollers i Sant Boi de Llobregat van detectar que en tots els casos una persona havia utilitzat la identitat de la víctima per comprar un vehicle o per demanar un préstec. Els investigadors van comprovar que moltes d'aquestes denúncies tenien un denominador comú: els legítims titulars de les identitats usurpades residien a Catalunya i tots, en algun moment o altre, havien adquirit o fet gestions per la compra d'un vehicle en un concessionari de l'Anoia. El mes de maig es va iniciar la investigació amb l'objectiu d'identificar i localitzar els autors d'aquestes presumptes estafes. La policia va identificar els set integrants de la xarxa i es van avortar diverses estafes que l'organització criminal pretenia dur a terme. Arran de l'estudi de la documentació localitzada, han aparegut noves víctimes.