El manresà Josep Alabern, màxim responsable d'Aigües de Manresa fins a l'estiu passat, ha estat distingit amb el premi de l'Aigua 2019 per la seva trajectòria professional. El guardó l'atorga cada any l'Associació Catalana d'Amics de l'Aigua amb motiu del Dia Mundial de l'Aigua per homenatjar persones, iniciatives o trajectòries que tinguin a veure amb la voluntat de millorar la relació de la població catalana amb l'aigua i el seu entorn natural.

El premi concedit a Alabern vol reconèixer els anys de servei i la seva trajectòria professional. Va deixar el timó de l'empresa municipal Aigües de Manresa el juny passat poc abans de complir els 77 anys. Es va jubilar després de de 31 anys com a gerent de l'empresa. L'únic que hi ha hagut des que l'1 de gener del 1982 la Junta d'Aigües Potables de Manresa va deixar pas a Aigües de Manresa.

L'Associació Catalana d'Amics de l'Aigua té com a objectius impulsar el coneixement de la realitat hidràulica del país, incrementar la sensibilització sobre els problemes de l'aigua a Catalunya i, al mateix temps, impulsar hàbits de consum responsable de l''aigua. També fomentar el debat sobre les problemàtiques relacionades amb l'aigua i col·laborar a impulsar la investigació sobre temes que hi estiguin relacionats.

El jurat del premi, que enguany ha arribat a la seva 20a edició, ha estat format per personalitats de reconegut prestigi, des de periodistes a professors i tècnics, relacionat amb aquest àmbit.