El barri del Poble Nou de Manresa ha viscut aquest diumenge un dels dies àlgids de la seva festa major amb la 29a trobada de gegants. Hi han participat 15 colles d'arreu de Catalunya que s'han plantat de bon matí al carrer Sant Josep. Posteriorment han fet una cercavila pels carrers del barri i al migdia hi ha hagut ballada de gegant a la plaça Mossèn Vidal.

Una de les novetats de la Festa Major del Poble Nou d'enguany és que la majoria d'actes s'han celebrat a la mateixa plaça Mossèn Vidal, al cor del del barri, i no al pati de l'Escorxador com fins ara, que és on l'entitat veïnal hi tenia la seva seu fins fa poc. Ara hi ha un edifici de la Fundació Universitària del Bages. «La gent ha respòs», ha assegurat el president de l'Associació de Veïns, Valentí Serra.

Aquest any la festa ha recuperat el pregó. Feia més de 50 anys que no n'hi havia. Va anar a càrrec d'alumnes del col·legi Ave Maria. Les festes s'acabaran el cap de setmana vinent amb una trobada de «motards». Es preveu que hi participin unes 200 persones.