La zona esportiva del Congost ha acollit aquest divendres una nova edició de la Trobada Esportiva de Primària dels centres educatius de Manresa. Poc més de 1.000 alumnes -rècord de participació en aquest esdeveniment anual- de tretze escoles de la ciutat (Escola Valldaura, Col·legi Oms i de Prat, Ave Maria, Escola Bages, Col·legi Mare de Déu del Pilar, Escola Flama, Escola la Font, FEDAC Manresa, Escola JOVIAT, Escola Renaixença, la Salle Manresa, la Sèquia i Escola Serra i Hunter), han practicat durant tot el matí quatre activitats esportives diferents: minifutbol, minibàsquet, minivòlei i Rugby-touch.

La trobada, que ha comptat amb l'assistència del regidor d'Esports, Jordi Serracanta, és una jornada esportiva amb caràcter lúdic organitzada per l'Ajuntament de Manresa que té com a objectiu potenciar la formació integral dels infants mitjançant activitats esportives i lúdiques, respectant els valors pedagògics de la competició.

El plantejament ha consistit en fer activitats esportives de forma grupal, on cada equip jugava entre 2 i 3 partits per rotació (un total de quatre rotacions). Cada partit ha tingut una durada d'entre 10 i 12 minuts, tot posant l'èmfasi en la pràctica esportiva i no tant en el resultat.

Durant els temps de descans els equips han participat lliurement i de forma aleatòria en les activitats lúdiques habilitades a cada espai o fins i tot en esports adaptats com el Quadrugbi (Rugbi en cadira de rodes) que han dinamitzat des de la secció del Rugbi Manresa i la Federació Catalana d'Esports per a Persones amb Discapacitats Física.

Tots els equips estaven formats per 7 o 8 jugadors, eren mixtes i d'un mateix curs. A més, era imprescindible que tots participessin activament.

A cada zona de joc hi ha hagut dinamitzadors/es, tots ells voluntaris del Manresa Rugby Club i alumnes del cicle superior d'animació d'activitats físiques i esportives de l'Institut Quercus i de l'Escola Joviat, que vetllaven per l'activitat i orientaven els participants sobre els aspectes tècnics concrets de cada esport.