A Manresa hi ha quatre hotels. Es tracta d'Els Noguers, que ofereix 30 habitacions; l'Hotel 1948, el tres estrelles de la ciutat, amb 8 habitacions; l'hostal Turó de la Torre, que es promociona com a establiment de turisme rural i disposa de 9 places, i l'Hotelet, l'establiment que ha obert més recentment i que ofereix 7 habitacions a la confluència del Passeig i el carrer Guimerà.

De fet, a Manresa hi ha més places d'apartaments turístics que no pas d'hotels.

Els apartaments han anat a l'alça els últims anys, i pot oferir allotjament a més de 200 persones, mentre que els hotels, pensions i hostals n'ofereixen 116.

Pel que fa a les places d'hotel, van baixar de cop amb el tancament, el 2012, de l'hotel Pere III de Manresa, que era l'establiment que tenia una oferta més àmplia, amb 113 habitacions. Al final de la seva etapa va reconvertir habitacions en oficines de lloguer.

La majoria de clients són gent de pas que dormen a Manresa i l'endemà continuen el seu viatge. També hi ha un gruix important de persones que dormen a la ciutat per motius laborals.

Molts d'ells són francesos que tornen cap al seu país després de passar uns dies a Catalunya o a l'Estat. Una part important de les reserves són d'última hora i una majoria d'hostes no venen a fer turisme a la ciutat, sinó que són a Manresa de pas. Hi ha francesos i holandesos, entre altres nacionalitats, que van cap a Barcelona, o bé en marxen, i pugen cap a Andorra o Puigcerdà. Es paren a fer nit perquè els queda a mig camí, i alguns visiten Montserrat.

Però també n'hi ha que trien Manresa com a destinació turística. Hostes que venen a la ciutat per fer turisme religiós relacionat amb el Camí de Sant Ignasi.

Aquest perfil de visitant sol ser de l'Estat espanyol i, també, de nacionalitats molt diverses perquè la presència jesuïta està molt estesa per tot el món i Manresa és una ciutat de referència.