La professora Rosa Giralt, de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) a Manresa, juntament amb la Montserrat Méndez, directora de la Biblioteca del Campus Universitari de Manresa (BCUM); Neus Capdevila, directora de la Biblioteca Ateneu Les Bases; Mercè Rosich, regidora d’Universitats de l’Ajuntament de Manresa i Anna Crespo, regidora de Cultura de l’Ajuntament de Manresa, han presentat una nova edició de Temps de... que en aquesta ocasió anirà dedicat als Robots.

L'exposició, els tallers, les xerrades, geocaching, hora del conte, club de lectura i el cinefòrum de Temps de Robots es desenvolupa a diversos espais de Manresa fins al 12 de juliol gràcies a la col·laboració de la universitat pública i les biblioteques públiques de la ciutat.

Fa quatre anys va néixer el projecte “Temps de...” a la UPC Manresa amb la col·laboració de la Biblioteca Ateneu Les Bases i la Biblioteca del Campus Universitari de Manresa (BCUM) i amb el suport de l’Ajuntament de Manresa i la Diputació de Barcelona.

La primera edició es va dedicar a les matemàtiques, el segon als minerals i les roques i l’any passat a la química. En aquesta quarta edició, el programa està dedicat a l'electrònica, informàtica i comunicacions.

La iniciativa sorgeix amb la voluntat de comunicar, transferir i compartir la passió per la ciència i la tecnologia a la ciutadania, alhora que projectar el potencial científic i tecnològic de la UPC a Manresa a través de plataformes de cultura com són les biblioteques.

Així, s’estableixen ponts a partir d’activitats adreçades a tots els públics: infants, joves i adults, familiar, professorat o professional especialitzat.

La col·laboració sorgida entre la Biblioteca Ateneu les Bases i la Biblioteca del Campus de Manresa permet, mitjançant els seus recursos, espais i experiència, acostar la UPC Manresa al públic en general. És per aquest motiu que s’organitzen diferents tipus d’activitats. D’una banda les adreçades a un públic general que abasten des de xerrades divulgatives, tallers familiars, una exposició, un club de lectura... I d’altra banda, les activitats formatives adreçades al professorat de secundària, batxillerat i cicles formatius, amb certificació del pla de formació de la Generalitat de Catalunya.

Totes les edicions del projecte “Temps de...” han rebut el suport de l’Ajuntament de Manresa des de les regidories de Cultura i joventut i d’Ensenyament i universitats.