Segueix-nos a les xarxes socials:

Les festes de Sant Ignasi mostraran la cara militar del fundador dels jesuïtes

Entre les estrenes d'enguany també s'inclou un pelegrinatge musical i un room escape al Balç

Les festes de Sant Ignasi mostraran la cara militar del fundador dels jesuïtesanna hernàndez

Un room escape per tot el carrer del Balç, la demostració de la cara militar de sant Ignasi, una ruta musical des de la capella de l'Hospital de Sant Andreu fins a la Cova, una visita guiada pels comerços emblemàtics de la plaça Major, carrer de Sobrerroca, Sant Miquel i voltants... Són algunes de les novetats que presenten les Festes de Sant Ignasi, que se celebraran entre el 20 i el 31 de juliol i que inclouran una quarantena d'actes.

Les festes també acolliran actes ja tradicionals, com el cicle de concerts Sons del Camí, la caminada nocturna de Montserrat a Manresa, el concurs d'aparadors i el sopar a la fresca.

Les festes, organitzades per l'Associació de Comerciants de la Plaça Major, Sobrerroca, Sant Miquel i voltants, l'Oficina de Turisme i l'Ajuntament s'emmarquen en el projecte Manresa 2022, que commemora els 500 anys de l'arribada de sant Ignasi de Loiola a la ciutat de Manresa l'any 1622 en el seu pelegrinatge.

El regidor de Turisme i Projecció, Joan Calmet, juntament amb la regidora del Centre Històric, Claudina Relat; el representant de l'associació de comerciants, Josep Tobeña, el gerent del Centre Internacional d'Espiritualitat Ignasiana, Lluís Pagès, i la gestora de la Seu Mete Codinach van anunciar ahir el programa d'actes i van recordar que, les de Sant Ignasi, són unes festes que tenen continuïtat des del 1622 i que, segons el regidor Calmet, «tenen una gran voluntat d'innovar i cada cop tenen un gruix més important».

Altres novetats

A banda de les novetats ja esmentades, el primer dia s'inaugurarà una conferència titulada «Ignasi el soldat», acompanyada d'una exposició d'armes i una demostració de lluita. A continuació, es farà un taller d'esgrima antiga.

A partir del dia 24 i fins al 26, acompanyant els clàssics concerts del cicle Sons del Camí, es podran visitar les teulades de la Seu i gaudir de la posta de sol dins el projecte «Vesprades d'estiu a la Seu».

El vespre del dia 25 es farà el Sopar del Tomàquet, que se celebrarà al parc de la Seu.

Una altra novetat és «Les Ínyigues», a càrrec de Mireia Vila, per descobrir l'entorn femení d'Ignasi de Loiola, el dilluns 29 a 2/4 de 8 del vespre a l'espai 1522.

El darrer dia de les festes serà molt complet: des de la botifarrada de 3/4 de 9 del matí fins al rosari a la capella de la Creu del Tort a les 10 de la nit, els ciutadans podran gaudir de la XII Fira Mercat, d'una visita dels comerços emblemàtics, d'inflables per a la canalla i d'una exhibició ciclista, entre d'altres. Al llarg de les festes se celebraran sis misses.

Prem per veure més contingut per a tu