L'exconseller republicà Josep Huguet ha desfermat la polèmica a Twitter al qualificar l'ANC després de la decisió de l'assemblea de no convidar representants polítics a l'espai reservat per a personalitats a la concentració de la Diada d'enguany.

El manresà va afirmar ahir que per primera vegada des dels inicis dels 70 no aniria a la manifestació de l'11 de setembre per culpa del clima «anti partits i especialment anti ERC que, segons ell, està avivant l'ANC.

El Secretariat Nacional de l'ANC va decidir no convidar representants polítics a la concentració de la Diada de l'11-S després que s'hagin exemplificat les discrepàncies estratègiques entre les diverses formacions independentistes. De fet, l'organització ja va anunciar que l'11-S giraria al voltant d'aquesta reivindicació. Aquest acte de la Diada serà, doncs, el primer dels que ha organitzat l'ANC on els polítics no tinguin reservat un espai preferent.

Després de la piulada, Huguet ha rebut una allau de crítiques de ciutadans contraris a la seva visió. «Si no us deixen el protagonisme de les primeres files, us enfadeu?», «Som els mateixos exaltats que vam defensar les urnes l'1 d'octubre», «Botifler @Josep_Huguet, un botifler molt ben remunerat tota la vida» o bé «Potser abans de fer rabietes infantils hauríeu de fer autocrítica i veure per què s'ha arribat a aquí» són algunes de les moltes respostes dels usuaris a la dura acusació d'Huguet cap a l'ANC.

Jordi Pesarrodona, regidor a l'Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada, tampoc ha volgut deixar passar l'oportunitat d'expressar-se a les xarxes sobre aquest tema i ha piulat que «més que mai aniré a la manifestació». En el seu missatge, a més, lamenta les paraules d'un membre de l'ANC d'Igualada que acusa els manifestants reunits a Lledoners el diumenge passat de criticar els partits i especialment ERC: «...jo em trenco la cara per reclamar unitat sense que ningú marqui cap pauta, cansat molt cansat, la gent necessitem explicacions», assegura Pesarrodona.

Tot i que gran part de les respostes ataquen Josep Huguet i el paper d'ERC, també ha rebut mostres de suport envers la seva decisió. És el cas de la també republicana i exvicepresidenta del Parlament Anna Simó, que va afirmar que després de 30 anys manifestant-se, també ha pres la mateixa decisió.