Dins els programes que ofereix Càritas, la tècnica Sandra López explica que hi ha hagut un canvi en l'acollida grupal fruit de l'augment d'atencions pel que fa a les persones nouvingudes. «Abans, l'acollida es feia de manera individual, però, com que teníem tant gruix de persones noves que estaven arribant, i no teníem manera de respondre'ls bé, vam començar a fer acollides grupals l'últim trimestre del 2018». En total, hi van passar 30 persones.

López afirma que «estem molt contents de com funciona perquè no se t'acumula la demanda i podem donar totes les informacions sobre llei d'estrangeria, la targeta sanitària i l'empadronament en una sola sessió. Si algú té algun dubte, tothom ho pot saber, és dinàmic i serveix perquè la gent es conegui».

Fina Farrés, directora de l'entitat, apunta que «la idea era obrir cada dilluns per atendre tothom, però ha estat un col·lapse tan gran que hem vist que no podia ser, i es va idear aquest sistema». Malgrat mesures com a aquesta, la situació és complicada. «No estem donant resposta a tothom que ens ve. La primera resposta, sí, però poder seguir i treballar amb la persona, no», diu López. Al costat de l'atenció grupal, una altra novetat és el programa d'orientació laboral. «Es fan sessions grupals i individuals a persones irregulars que ja fa gairebé tres anys que són aquí per ajudar-los a veure quines són les opcions que tenen». També es fa l'acompanyament a les que tenen la targeta de residència per tal que no la perdin.

Canvi de paradigma

Farrés remarca que Càritas és un suport però «que l'atenció directa és responsabilitat del municipi. Tenim molt clar que hi ha una quantitat de persones a les quals acompanyem i continuarem fent-ho, però, de mica en mica, han d'estar totes amb el referent municipal», cosa que no sempre passa. «Té una responsabilitat i l'ha d'assumir».

El que explica és un canvi de paradigma important que s'està fent per resoldre «una confusió que hi havia i que nosaltres també teníem. Ens pensàvem que érem àrea bàsica d'acompanyament, vam mirar papers i vam veure que no estem registrats en aquest sentit sinó que som un servei de suport, i això ens va donar molta claredat. Ho vam parlar amb la regidoria i ens van entendre. Amb aquesta informació ens posem al nostre lloc i farem amb els recursos que tenim».