Correus ha volgut respondre les crítiques del sindicat CGT, segons el qual el fet que l'empresa no hagi substituït el personal de vacances, tal com s'havia compromès, ha generat un col·lapse pel que fa al repartiment de les notificacions, que s'acumulen a les dependències de la plaça Espanya per milers. Fonts de Correus han assegurat que no és veritat i que, de col·lapse, res de res.

Correus afirma que «a Manresa no hi ha hagut cap col·lapse pel que fa al repartiment del correu» i que, «si bé es cert que a principi de mes hi va haver importants dipòsits de notificacions (de l'Ajuntament de Manresa, entre d'altres), davant d'aquest fet, la plantilla de personal, que estava ajustada a les necessitats de l'època de l'any, en la qual hi ha una baixada de les trameses, s'ha reforçat amb noves contractacions per poder distribuir-les amb normalitat».

La informació de l'empresa contrasta amb la denúncia que va fer la setmana passada la CGT (vegeu edició del dia 9). El sindicat va explicar que a la seu de Correus de la plaça Espanya hi havia acumulades 10.500 notificacions de primer intent i 5.000 de segon per manca de personal. El sindicat denunciava que l'empresa els va assegurar que les persones que estan de vacances es cobririen, però que «avui, 8 d'agost, encara hi ha les mateixes». Apuntava que d'entre deu i dotze treballadors s'havia passat a la meitat.

Sense cartes des de fa setmanes

Després que sortís publicada a aquest diari la denúncia del sindicat, un lector que és veí del carrer de Santa Llúcia va explicar que al seu vial no hi ha ni un carter, que fa tres setmanes que no els arriba cap carta normal ni certificada i que, quan en va parlar amb una persona de l'empresa, li va indicar que s'arribés a l'oficina de la plaça Espanya per comprovar si hi havia alguna carta seva.