La nova Unitat Assistencial Polivalent de l’Hospital de Sant Andreu de Manresa, situada a la planta 2 del centre, ja funciona a ple rendiment. Les obres van finalitzar a finals del mes de setembre i l’espai ja és ple d’activitat.

La unitat polivalent és ara més moderna i confortable, capaç d’atendre pacients amb perfils diferents, com ara joves que necessitin cures pal·liatives, pacients subaguts o persones que requereixin cures complexes. La posada en marxa de la unitat, doncs, permet personalitzar l’atenció i adaptar-se a les necessitats específiques de cada usuari. Tot això, en el marc de l’aposta que fa Sant Andreu Salut per ser l’hospital d’atenció intermèdia referent del territori, donant atenció cada vegada a més persones i de més alta complexitat.

El servei que s’ofereix en aquest espai multidisciplinar està adreçat a persones que pateixen una malaltia crònica i/o necessiten una atenció més especialitzada. S’hi ofereix una atenció general, de cura i manteniment de la persona des d’un punt de vista integral, donant suport al pacient i a la seva família.

L’objectiu del servei és l’estabilització de les patologies i l’orientació de recursos a l’alta. Les obres de remodelació, una actuació que ha costat mig milió d’euros i ha estat assumida íntegrament per la Fundació Sant Andreu Salut, han permès renovar completament la unitat i guanyar dues habitacions individuals.

En total, la unitat tindrà 18 llits, repartits en vuit habitacions dobles i les dues noves habitacions individuals. Concretament, les obres han consistit en la renovació dels espais comuns, dels banys, del sistema de climatització i dels sistemes d’avís. S’han instal·lat també noves portes tallafocs més amples, s’han construit nous espais d’infermeria i s’ha provist de material anticops tota la unitat. A tot això, se li ha de sumar la renovació completa del terra, dels treballs de pintura i de la renovació d’una part de la teulada.

L’actuació s’ha completat amb l’adquisició de mobiliari, un nou taulell de control d’infermeria, una cuina-office i un nou espai per emmagatzemar material mèdic i de farmàcia.