El nou equip veïnal assegura que el barri «està cansat» que «se l'obviï fins i tot en la presa de decisions que l'afecten» i qualifica «d'extremadament insultant» per als veïns el fet que «cap membre del govern s'acosti als nostres carrers per valorar l'estat en què es troben».

També adverteixen que no acceptaran que es redueixi la freqüència del transport públic. «El barri reivindica el dret al transport públic, en especial per la gran quantitat de persones grans que depenen d'ell», oimés tenint en compte que el barri és a la perifèria.

Inseguretat

La junta recorda que malgrat que Sant Pau és un barri perifèric en relació amb el nucli urbà de Manresa, els impostos que es paguen «són els mateixos», així que reclamen un espai i unes condicions «dignes».

Altres reivindicacions són convertir les escales que connecten el passatge de l'ermita amb el carrer Llobregat «en un espai segur per a les veïnes».

En la mateixa situació de manca de seguretat asseguren que es troba el camí que connecta els barris de Sant Pau i la Balconada. Segons afirmen, «aquesta connexió és de difícil accés i, a més a més, no disposa d'il·luminació. És un camí que fan servir algunes veïnes i que ara mateix és sumament insegur». Una altra actuació que caldria és adequar el sentit de circulació dels carrers del barri. Repensar la mobilitat per aconseguir una millor accessibilitat.

Constaten que «hi ha molta feina per fer per tal de dignificar el barri» i avancen que a la llista de reivindicacions que han elaborat, perquè són les que consideren les més urgents, se n'hi aniran sumant altres.