Fem Manresa va acusar ahir el PSC d'actuar de forma «tendenciosa i electoralista» per haver presentat per la via d'urgència una moció al ple de dijous perquè l'Ajuntament s'afegís al front comú de municipis del Vallès perquè la línia de tren R4 arribi a l'aeroport.

El PSC va respondre que el que de veritat havia molestat a Fem havia estat quedar-se «fora de joc» en un tema clau.

Fem va lamentar que després d'aprovar una moció de suport a la declaració conjunta a escala comarcal amb un consens sense precedents, pel que fa a aquelles mesures de millora a exigir tant a la xarxa viària com a la xarxa ferroviària que comunica les comarques centrals amb l'Àrea Metropolitana, el PSC de Manresa presentés una moció d'urgència per portar l'R4 a l'aeroport «de forma unilateral, sense debat previ i sense cap mena de consens a nivell de territori».

Debat obert

Fem va qualificar de «joc brut» l'entrada per la via urgent de la moció, i va constatar que «l'única moció que han presentat els socialistes en els 7 mesos que es porta de mandat s'hagi entrat de pressa i corrents poques hores abans de l'inici del ple».

Fem Manresa considera que es tracta d'un debat cabdal per a la comarca i especialment pel que fa al paper de la capitalitat de Manresa i que, per tant, es tracta d'un debat que ha de marcar un abans i un després en l'esdevenidor del territori i que aquest s'ha de fer amb prou profunditat i altura de mires que li pertoca, «i no 3 hores abans de l'inici d'un ple». Fem també va lamentar «el tímid paper que va jugar l'equip de govern, permetent tramitar la moció per via d'urgència quan estava clar que no es tracta d'un tema urgent».

El PSC va respondre dient que a Fem els molestava «la forma d'una moció més que no la defensa de l'R4 fins a l'aeroport». Va afegir que es tracta d'un objectiu «compatible» amb el consens de la declaració institucional d'alcaldes del Bages i que quan diuen que «nosaltres vam estar fora de lloc, potser és que vosaltres us vau quedar en fora de joc».