A la canonada que transporta aigua potable per sota del lateral de la banda del Casino del primer tram del passeig Pere III li toca ser renovada i Aigües de Manresa ha començat les obres. La situació es va fer evident quan l’octubre passat va petar i va provocar una espectacular fuita. Anteriorment havia passat el mateix uns metres més avall en direcció al centre.

Segons va explicar Aigües de Manresa en el seu moment, són símptomes que la canonada havia arribat al final de la seva vida útil i fa quatre mesos va anunciar que es renovaria del tot des de la carretera de Cardona fins a Crist Rei (vegeu Regió7 del 30 d’octubre del 2019).

Ara han començat les obres amb una durada prevista de 3 mesos i un pressupost de 164.429 euros. Es duran a terme en dues fases principals. La primera fase, prevista de quatre setmanes, cobrirà el tram des de Crist Rei fins a l'alçada del teatre Kursaal. I la segona fase, des d'aquest últim punt fins a la carretera de Cardona.

Per facilitar el trànsit de vehicles, persones i la coordinació amb altres esdeveniments de la ciutat, les obres es faran en trams d'uns cinquanta metres aproximadament.

La canonada que es renova, d'uns 20 centímetres de diàmetre, forma part de la xarxa arterial de Manresa, que distribueix l'aigua potable per la ciutat.

Aquesta obra, a part de reforçar un tram debilitat pel pas dels anys, ajudarà a reduir el malbaratament de l'aigua amb la disminució del nombre d'avaries, i a millorar la xarxa adaptant-la a les necessitats actuals, segons han explicat fons de la companyia

És de principi dels anys 70 i tindria, doncs, prop de 50 anys, i forma part de la xarxa que assegura la distribució d'aigua a l'interior de la ciutat.

Entre les principals canonades ocuparia un lloc intermedi. A Manresa les més importants, que fan el doble de diàmetre, són a la carretera de Santpedor i a la carretera de Vic, a les Bases de Manresa cap al carrer Barcelona i fins al Congost, i a Bufalvent. Després vindrien les de segon ordre, entre les quals hi ha la del Passeig.