Es diu AlimentaAcció x Manresa i és una nova iniciativa ciutadana liderada per l'Escola Joviat amb la col·laboració de la Fundació del Convent de Santa Clara que dirigeix sor Lucía Caram. L'objectiu és portar a diari un plat complet -inclosa una fruita o un làctic- a casa de persones en situació de vulnerabilitat, ja sigui perquè són molt grans o perquè estan malaltes o perquè tenen alguna discapacitat. Aquest migdia de divendres voluntaris de l'escola i de la fundació han fet el primer repartiment. Han dut als beneficiaris el plat d'avui, de dissabte i de diumenge.

De moment, en coordinació amb els Serveis Socials de l'Ajuntament, ja arriben a una seixantena de persones. A partir d'aquí, si es considera necessari, anirà pujant la xifra, explica Caram. La intenció és que sigui una iniciativa temporal que s'allargui fins que es consideri que ja no fa falta, ha explicat Jordi Vilaseca, director de l'Escola Joviat i ànima del projecte solidari.

Per tal de promocionar aquesta nova campanya s'ha creat un vídeo que es va començar a difondre dimecres a la nit per les xarxes. En el mateix, Vilaseca fa una crida a les empreses i particulars a «perquè puguin portar tot tipus de salses, pastes, verdures, patates, cebes i alls com a base; quelcom de proteïna, tema de llegums, ja siguin seques o enllaunades i fruita i algun làctic per fer de postres". Cada dia cuinaran un plat que un grup de voluntaris portarà a les cases «que hem determinat prèviament tant amb la Comunitat de Sant Egidi com amb la plataforma d'aliments i amb els Serveis Socials de l'Ajuntament». A banda de Sant Egidi i de la Fundació de sor Lucía, de la qual forma part la plataforma d'aliments, també hi ha usuaris d'Ampans i de la Fundació Germà Tomàs Canet.

El punt de recollida del menjar és a la carretera de Vic 183 de Manresa, on hi ha la Residència Rosa Oriol de la Fundació del Convent de Santa Clara.

El menjar l'elaboren dividits en dos torns els cuiners de l'escola d'hoteleria de la Joviat a la cuina de l'escola.