L'Ajuntament de Manresa celebrarà aquest divendres, 8 de maig, una sessió virtual anomenada "Aixequem la persiana! Faqs del comerç", que té per objectiu informar al comerç local de les principals iniciatives, mesures i legislació que afecten a la obertura dels negocis arran de la crisi per la pandèmia de la Covid-19.

Aquesta sessió on-line es farà a les 4 de la tarda i es podrà seguir en directe pel canal de You Tube de l'Ajuntament, a l'adreça https://www.youtube.com/c/AjuntamentdeManresa_cat/live. Comptarà amb la participació de la directora general de Comerç del departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya, Muntsa Vilalta; la regidora d'Indústria, Comerç i Activitats de l'Ajuntament de Manresa, Núria Masgrau; i del director general del Grup Llobet, Ignasi Llobet Vendrell.

Han confirmat el seguiment d'aquesta sessió, i hi podran intervenir a mode de 'fila zero virtual', la presidenta de la UBIC, Tània Infante; la presidenta de la Cambra de Comerç de Manresa, Sílvia Gratacós; la directora dels Serveis Territorials d'Empresa i Coneixement, Bàrbara Minoves, el president de Pimec Comerç Catalunya Central, Joan Vila Marta; i la regidora d'Ocupació, Empresa i Coneixement de l'Ajuntament de Manresa, Cristina Cruz Mas.

Muntsa Vilalta explicarà de primera mà la normativa i resoldrà qualsevol dubte que pugui sorgir sobre la progressiva reobertura del comerç. Al seu torn, Ignasi Llobet exposarà les mesures i protocols de prevenció que ha implantat amb èxit als seus establiments oberts durant l'estat d'alarma.

La regidora Núria Masgrau ha manifestat "la importància de reobrir amb seguretat i confiança" i ha afegit que "des de l'Ajuntament estem treballant en un seguit de mesures per tal d'ajudar al petit comerç a reobrir i a reprendre l'activitat i continuarem treballant conjuntament amb els diferents ens del territori per tal que així sigui. És moment de confiar els uns en els altres i en la bona feina de l'activitat comercial que tenim a Manresa".

La sessió es podrà seguir a través del canal de You Tube de l'Ajuntament. En el xat d'aquest canal es podran fer preguntes en directe.