A la Fundació Althaia i a l'Hospital de Sant Andreu de Manresa només queden 10 persones ingressades positives de coronavirus, 4 a Althaia i 6 a Sant Andreu.

Ahir eren 16 persones les ingressades confirmades de Covid-19 i el dia anterior n'eren 12. Així que mentre que ahir el panorama era d'un repunt de positius,petit però significatiu perquè trencava la tendència general a la baixa, avui s'ha recuperat el terreny perdut com si els hospitals manresans volguessin deixar clar que de repunts res de res.

A més, cal tenir en compte que la informació publicada ahir feia referència a que part de l'increment de positius ingressats corresponia a casos de persones que havien acudit a Althaia per una altra patologia, però que quan se'ls havia realitzat de forma preventiva la prova que acompanya l'ingrés a l'hospital havia sortit que eren positius de Covid-19.

A aquests casos imprevistos se'ls anomena "troballes" i són l'exponent d'una situació ben diferent a la que es donava quan els positius es localitzaven perquè se'ls realitzava la prova després d'acudir als serveis mèdics amb simptomatologia compatible amb l'epidèmia.

En sintonia amb aquest context de reducció de persones ingressades, avui han augmentat les xifres acumulades d'altes que ja són 1.010 a Althaia, dos mes que el dia anterior, i 47 a l'Hospital de Sant Andreu, una més que el dia anterior. En total, 1.057.

Avui tampoc hi ha hagut víctimes mortals i es mantenen les 170 que hi ha hagut fins ara a Althaia i les 64 de l'Hospital de Sant Andreu. En total 234.

D'altra banda, avui hi ha 4 treballadors de l'Hospital de Sant Andreu que es troben a casa de manera preventiva pendents de realitzar el test o de rebre resultats.

El comunicat que envia diàriament l'Hospital de Sant Andreu aporta dades que van des de les 19h del dia anterior fins les 19h del dia actual.