El comerciant Joan Soler Prunés, fundador de la camiseria Soler del carrer Guimerà de Manresa, ha mort als 87 anys. El funeral se celebrarà aquest dimecres a les 11 del matí en estricte intimitat familiar a la sala Fontanova.

Soler va fundar el 1956 l'actual botiga de roba Joan Soler, al número 41. Quan es va obrir duia el nom de Camiseria Joan Soler. Quan es van fer les últimes reformes se li va posar el seu nom.

Era el pare del cineasta manresà Joan Soler, que va morir el 2014 als 51 anys i que va rebre un Goya pel seu documental "Els nens del Nepal"; i d'Ernest Soler, que des de l'any 2000 és qui porta la direcció de l'establiment.

Joan Soler Prunés va aprendre l'ofici de sastre a Barcelona, on hi va treballar un temps fent camises a mida. També havia treballat, de jove, a l'Urmu, a la muralla de Sant Francesc. El 1956 va obrir el seu propi negoci al carrer Guimerà, que ha passat al seu fill. Havia estat vinculat a la Cambra de Comerç, a la Unió de Botiguers i també als botiguers del carrer Guimerà.